Nostalgische keuken Heemstede

Previous slide
Next slide

Luxe op maat gemaakte keuken

Bij het maken van de indeling voor deze nostalgische keuken hebben wij een plan aangeleverd voor de apparatuur en het kleurgebruik. Bij de zichtbare apparatuur ligt de nadruk op de Engelse landelijke stijl. Dit is goed zichtbaar bij drie elementen. 

AGA Fornuis

Het fornuis in deze woonkeuken is van AGA, het model is de MasterChef. Dit is een inductiefornuis van hoge kwaliteit dat klassiek is van uitstraling maar beschikt over de eigenschappen van een modern fornuis. De kraan is van Perrin & Rowe, dit is een mengkraan evenals een kokend water kraan. De kraan is gemaakt van gegoten messing en vernikkeld afgewerkt. Dit is een living finish. De kraan krijg bij het gebruik steeds meer karakter. De spoelbak is met de hand gevormd van vuurklei en afgewerkt met porselein. Tijdens het gebruik vormt zich craquelé en hierdoor krijgt de spoelbak steeds meer karakter. 

Na overeenstemming van de indeling en de apparatuur maken wij een driedimensionaal ontwerp dat een levensecht beeld toont van de keuken.

Bovenkasten en details

Bij het ontwerp streven wij ernaar een keuken vorm te geven in harmonie is met het huis en de ruimte. Kenmerkend voor dit huis zijn de profileringen. Wij hebben de profileringen van de keuken hierop afgestemd.

Bij de verbouwing van dit huis in Heemstede is een nieuw kozijn geplaatst in de achtergevel waardoor wij de kraan een centrale plek hebben kunnen geven en er symmetrie ontstaat. Ook hebben wij de detaillering van de ramen teruggebracht in de  de bovenkasten. dit zijn ramen met ruiten en fijne roeden. Vanaf de binnenzijde is hier oud glas ingezet. Oud glas danst wanneer je er voorbij loopt en in de avond wordt dat versterkt door de ingebouwde verlichting. Deze is aanwezig in de kast maar ook onder de kast als werkbladverlichting. Alle elektra is onzichtbaar weggewerkt. 

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.