Studio Speijk

Welkom bij Studio Speijk, onze eigen collectie. Bent u op zoek naar een uniek meubel om uw interieur te verrijken? Misschien is een meubelstuk uit onze eigen serie dan wel een oplossing voor u. De meubelen van Studio Speijk laten zich kenmerken door hun elegante dynamische silhouet. Veelal met uitgesproken vormentaal die zijn inspiratie ontleent uit de jaren 50’en 60’. De vormgeving van deze meubelen is ogenschijnlijk eenvoudig, maar wanneer u goed kijkt ontdekt u de weloverwogen details. Hout is veelal de basis voor deze meubelen maar wanneer hout alleen niet tot het gewenste eindresultaat leidt en het meubel om een constructieve meerwaarde vraagt zoeken wij spannende materiaal combinaties op.

Door het gebruik van massiefhout en verschillende afwerkingen zijn de meubelen stuk voor stuk unica. Ziet u een meubel dat u aanspreekt? Maar is het materiaal niet naar uw smaak of wijken de dimensies af van uw wens? Al deze meubelen zijn te vervaardigen in verschillende houtsoorten en af te werken op verschillende wijze. Op deze wijze kunnen wij uw meubel volledig personaliseren maar blijft het karakter van het meubel behouden.
De passie voor fijn meubilair is ontstaan tijdens mijn studie aan het Hout- en Meubileringscollege. Verschillende meubelen die ik daar heb gemaakt behoren nu tot de collectie.

Bent u geïnteresseerd in de collectie? Dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek. Ga naar onze contactpagina om een vrijblijvende afspraak te maken.

Audiomeubel

Dit meubel is ontworpen om uw platencollectie een welverdiend thuis te geven. Dit meubel komt goed tot zijn recht met een fauteuil aan weerzijde zodat u ’s avonds of zondag in rust kunt genieten van uw favoriete muziek. Het verhoogde midden compartiment maakt dat uw platenspeler wordt uitgelicht, en vanuit functioneel standpunt makkelijk toegankelijk is. De zijvleugels van dit meubel zijn voorzien van zwevende planken De laden handvatten zijn uit het front verheven waarbij de tekening van het hout doorlopend is. Dit meubel is uitgevoerd in Amerikaans notenhout dat een warm karakter heeft.

Wandmeubel

Dit wandmeubel is organisch in vorm en doet denken aan de stokkenkast van weleer. Door de vormgeving is deze in een eigentijdse jas gegoten. Wat dit meubel uniek maakt is de onzichtbare bevestiging van de niveaus aan de essenhouten draagstokken als aan de wand. Deze kast is een verticale collage van uw persoonlijke objecten. Denk daarbij aan foto’s kunstobjecten en planten. Dit meubel volledig aan te passen in schaal, vorm en houtsoort naar uw wens.

Eetkamertafel

Deze tafel nodigt uit tot overheerlijke diners en prachtige tafelmomenten. De ronde vorm van de tafel is uitnodigend. Het blad is verjongd waardoor de tafel een stijlvol en gedragen gedaante aanneemt. Het onderstel loopt naar elkaar toe, en de tripod maakt dat u geen moment meer last zult hebben van een onevenwichtige tafel. Het geheel wordt gedragen door een onzichtbare staalconstructie wat zowel het blad vlak houdt als de bevestiging bewerkstelligd.

Laat ons uw ideeën verwezenlijken

Heeft u een idee voor een mooie meubel? Praat er met ons over om de mogelijkheden te bespreken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op op om te ontdekken wat wij voor u kunnen maken.