Over ons

25 jaar ervaring

Bij Speijk Interieurmakers leggen we de nadruk op het maken van interieurs en in het hart daarvan ligt de keuken. Wij zijn gespecialiseerd op het vlak van handgemaakte keukens in traditionele stijl ware het klassiek, landelijk of oud-Hollands. Wij maken een uniek ontwerp wat naadloos aansluit bij uw interieur en wensen. Wij kunnen u adviseren op het gebied van apparatuur, kranen, bladen kleur en tegels. Met onze 25 jaar aan ervaring wordt uw keuken met grote zorg ontworpen, samengesteld en geïnstalleerd. Al onze traditionele keukens worden met de hand geschilderd. Naast ons klassieke werk schromen wij ook niet een moderne keuken te maken. Wij werken met kwalitatief goede materialen, hoogwaardig multiplex uitgevoerd met Formica, volledig stelbaar sluitwerk en onze massiefhouten deuren en ladefronten blijven gegarandeerd vlak.

Frans Speijk

Na verschillende andere beroepen te hebben uitgeoefend, besloot Frank Speijk 27 jaar geleden om het vak van timmerman te leren. Het werken met hout en andere materialen is wat hem naar dit beroep trok. Frans staat er voor om een eerlijk product te maken voor een eerlijke prijs en daarbij zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van de klant. “Bij een nieuwe opdracht, doe ik mijn best om een goede inschatting te maken van de mensen die voor me staan en aan de hand daarvan en de rest van het interieur een beeld te vormen van wat bij deze mensen en het interieur zal passen.” Het werken aan een keuken is de favoriet van Frans en binnen de keukens de Oud-Hollandse stijl, omdat hij dat het leukste vindt om te maken en daarin het meeste ervaring heeft.

Tom Speijk

Tom begon zijn carrière als meubelmaker op éénentwintigjarige leeftijd. Voor die tijd had hij al enige jaren ervaring opgedaan in de professionele keukens van verschillende restaurants en hotels. Door die ervaring weet hij goed hoe een keuken ingericht dient te worden en de aandacht voor details komt ook in het vak als interieurmaker terug. “Het mooie van dit vak vind ik dat je dagelijks bezig bent om te creëren, met presentatie, compositie en je product verfijnen.” 

Gedurende zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege werd Tom’s interesse geprikkeld voor de esthetiek van een meubelstuk of een interieur. “Wat mij onderscheid van anderen is dat ik voldoening vind in het maakproces en het experimenteren met verschillende vormen, houtsoorten en constructies en ik voel me gedreven om hier het beste uit te halen.” Naast zijn studie was Tom in de werkplaats te vinden om met zijn vader als leerling en gezel werken te maken. Zo leerde hij de kneepjes van het vak en had hij tegelijkertijd zijn eigen inbreng in het bedrijf, namelijk de digitale technieken als tekenen, presenteren en structureren. In feite staat dit model voor de samenwerking van Frans en Tom. Beide vinden ze veel plezier in het werk. Weliswaar in verschillende tijdsstijlen, maar beide houden ze van elegantie en authenticiteit. Dit laten ze graag samen komen in één interieur. Ofwel een klassiek decor dat podium biedt voor hedendaags fijn meubilair waarbij ze ernaar streven om het unieke vormgevende karakter van de Nederlandse bouwgeschiedenis terug te laten komen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Gedetailleerd ontwerp
Wij werken veelal op aanvraag. Op basis van speciale wensen nemen wij u aan de hand, bieden advies op verschillende gebieden als vormgeving, inrichting, afwerking, kleur maar ook op het gebiedt van keukenapparatuur en kranen. Uit deze informatie destilleren wij een ontwerp zorgvuldig overwogen met uw wensen in acht nemend. Wij presenteren dit, afhankelijk van de tijdsgeest op een tekening van het bord of een drie dimensionale presentatietekening, geheel in kleur en textuur. Naast ons werk op aanvraag maken wij vrije ontwerpen onder de naam Studio Speijk. Dit zijn veelal echte blikvangers binnen een interieur. Deze meubelen zijn uit te voeren in materiaal en afwerking naar keuze, ook de afmetingen zijn naar uw wens aan te passen. De karakteristieke kenmerken van het meubel blijven eigen.

Meubel tot in perfectie
Als er een akkoord is bereikt over het unieke ontwerp starten wij met de vervaardiging van uw project. Wij doen dit in ons hout atelier, uitgerust met uitgebreide machinale die ons in staat stelt uw meubel tot in perfectie te maken. De laatste hand die wordt gelegd aan een project is waar de ambacht zijn intrede doet. Verbindingen worden pas gemaakt. Hout wordt opgeschaafd, kanten worden gebroken en uw meubelstuk wordt met de hand afgewerkt met verf, lak of olie.

Duurzame materialen
Wij vinden het belangrijk om uw meubel of interieur ongeacht de tijdsgeest en stijl, denk daarbij aan klassiek, landelijk of modern uit te voeren met de modernste technieken. Wij werken met kwaliteitsmaterialen, veelal massiefhout en hoogwaardig multiplex. Wij mijden materialen die in ons ogen inferieur zijn. Wij zijn van mening dat een maatwerk tafel, kast of keuken als vanzelfsprekend een mensenleven lang mee dient te gaan. Wij geven de voorkeur aan materialen die van verantwoorde en transparante komaf zijn. Wij geven de voorkeur aan inlandse houtsoorten en belichten graag de schoonheid hiervan. Als dit niet het geval is raden wij veelal edel fineren aan. Al het hout waar wij mee werken is FSC® gekeurd. Met de combinatie tussen kwaliteit en oorsprong denken wij een duurzaam product te leveren.

Een eerlijk product
De combinatie van materialen en aandacht maakt dat ons product niet kan concurreren met de vele prijs stunters. Wat u er voor terug krijgt is een eerlijk product, een unieke oplossing , op maat gesneden voor uw interieur wat persoonlijke waarde heeft voor u en dat onderscheidt ons van grote productiematige concurrenten.

Drink een kop koffie met ons!

Wij maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden voor uw huis te bespreken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op op om te ontdekken wat wij voor u kunnen maken.