Nostalgische keukens

Handgemaakte keukens

In Nederland hebben wij een rijke geschiedenis wat betreft interieurs. Deze keukens worden sinds de 17e eeuw al gemaakt met behulp van dezelfde technieken en verfraaid met elegante profielen en lijstwerk. Wij maken deze keukens op ambachtelijke wijze net als in de zeventiende eeuw. De paneeldeuren worden verbonden met pen en gat. En vele van onze materialen komen uit eigen land. Dit type keuken zag je veelal in huizen van kooplieden en reders in de Rijp, Alkmaar en Amsterdam. De Oud-Hollandse keuken is authentiek in vormgeving en stijl en wordt vervaardigd van kwalitatief hoogstaand materiaal.

Deze stijl behoort tot onze specialiteiten. Deze maatwerk keukens zijn stijlvol en beschikken over een hoog afwerkingsniveau. Veelal wordt een keuken als deze gecombineerd met een diggelenkast ook wel servieskast uitgevoerd met fijne roeden en getrokken glas. Hierin kunt naast servies ook kunst of accessoires tentoonstellen.

Sfeervol en modern

Wat wij van groot belang vinden is dat een keuken als deze, ongeacht de stijl van alle moderne gemakken voorzien is. De rompen voeren wij graag uit in hoogwaardig multiplex voorzien van Formica voor het gemak in onderhoud en uitstekende hygiëne. De voorliggende fronten zijn gemaakt van massiefhout. Onze materiaal keuze doet dus niet af aan het sfeervolle karakter.  De laden zijn uitgevoerd van massiefhout en beschikken over lade indelingen en lopen op zeer degelijke volledig instelbare ladegeleiders. De deuren draaien op een bladscharnier eventueel met handgedraaide pen. Wij kunnen u ook advies bieden op het gebied van hoekoplossingen en kruidenladen.

Bij Speijk Interieurmakers geven wij ook raad op het gebied van apparatuur en kunnen diversen stijlvolle merken leveren als AGA, Falcon, La Cornue en Ilve. Daarnaast zijn wij ook leverancier van de kranen van Perrin & Rowe en spoelbakken van Shaws.

Onze klassieke keukens worden veelal voorzien van blad van Belgisch hardsteen, marmer of terrazzo. en in zijdeglans met de kwast geschilderd want dit effect is niet te evenaren door een gespoten verflaag. 

 

Ook zo'n mooie keuken in uw huis?

Wij maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op op om te ontdekken wat wij voor mooie keuken wij voor u kunnen maken.