Landelijke woonkeuken Grootschermer

Vorige
Volgende

Landelijke woonkeuken in Grootschermer

In de voormalig machinekamer van één van de historische gemalen rond de Schermer hebben wij deze landelijke woonkeuken mogen realiseren. Deze keuken is afgeschilderd in streekkleuren van Herfst en Helder. De hoge kasten zijn opgetrokken uit schothout. Dit zijn gegroefde en geploegde planken, met de hand opgeschaafd. Uit deze houten delen zijn de deuren opgebouwd deze zijn opgeklampt aan de achterzijde met een geprofileerd raamwerk. Wanneer je de deuren opent kun je zien dat ook aan het interieur van de keuken aandacht is besteedt. 

De hoge kasten bieden ruimte aan de techniek van de keuken. Links vindt je een koelkast en vrieskast. Het rechter deel van de kast is ingericht met kastplanken waarachter de meterkast toegankelijk is. Verder is de kast ingericht met bergruimte en een brede lade met bestekindeling.

Deuren en apparatuur

Het lage deel van de keuken is in contrast tot de hoge kasten voorzien van paneeldeuren. Deze deuren hebben nog meer elegantie dan de deuren in de hoge kast. De deuren zijn gemonteerd op grenenhouten laden verbonden met tandverbindingen. Achter de onderste laden zijn meerdere binnen laden te vinden met indelingen voor pannen, bestek en kruiden. De keuken is uitgerust met Quooker Classic van gepatineerd messing en bijpassende spoelbak. In de spoelkast is een volledig uitrekbare lade te vinden met hierin prullenbakken. 

 

Aanrechtblad en vormgeving

Het keukenblad is gestort terrazzo met waterkeringen en een ronde overgang naar de houten betimmering aan de wand en het tegelwerk. Het Falcon fornuis wordt bekroond door een monumentale schouw gedragen op sokkels met een terugkerend profiel wat ook te vinden is in de paneeldeuren. 

Landelijke woonkeuken in Grootschermer​

In de voormalig machinekamer van één van de historische gemalen rond de Schermer hebben wij deze landelijke woonkeuken mogen realiseren. Deze keuken is afgeschilderd in streekkleuren van Herfst en Helder. De hoge kasten zijn opgetrokken uit schothout. Dit zijn gegroefde en geploegde planken, met de hand opgeschaafd. Uit deze houten delen zijn de deuren opgebouwd deze zijn opgeklampt aan de achterzijde met een geprofileerd raamwerk. Wanneer je de deuren opent kun je zien dat ook aan het interieur van de keuken aandacht is besteedt.  De hoge kasten bieden ruimte aan de techniek van de keuken. Links vindt je een koelkast en vrieskast. Het rechter deel van de kast is ingericht met kastplanken waarachter de meterkast toegankelijk is. Verder is de kast ingericht met bergruimte en een brede lade met bestekindeling.

Upgrade uw huis met uniek interieur

Wij maken mooi interieur op maat, passend in de stijl van uw huis. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op op om te ontdekken wat wij voor mooi interieur wij voor uw huis kunnen maken.