Falcon Fornuis

Geschiedenis van Falcon

Falcon heeft in 1830 ’s werelds allereerste fornuis geproduceerd, en tot op de dag van vandaag blijft Falcon de traditionele fornuizen ontwerpen en vervaardigen op dezelfde locatie in Royal Leamington Spa. Er bestaat een verwantschap tussen de iconische gietijzeren AGA-fornuizen, deze brengen al bijna een eeuw lang warmte en sfeer in keukens, en worden nog steeds met de hand gebouwd in Shropshire. Ook La Cornue is aangesloten bij deze groep. Falcon blijft continu investeren in de productiefaciliteiten en ze streven ernaar om de productie van de fornuizen in Groot-Brittannië te behouden.

Eerste Falcon fornuis
Falcon fornuis modellen en kleuren

Productie en kleuren

Het vervaardigen van een Falcon fornuis is een zorgvuldig proces dat tijd vergt. De fornuizen maken uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit staal, dat wordt geperst, gesneden, gereinigd, gepolijst en uiteindelijk geëmailleerd of voorzien van hoogwaardige lak. Het fornuisframe is stevig en dient als een prachtige omhulling voor een reeks eersteklas componenten.

Hoewel roestvrij staal een prachtige keuze is voor veel keukens, is het niet de enige optie. Geef uw keuken een levendige uitstraling met een fornuis in een van de prachtige kleuren uit het uitgebreide assortiment.

 

Innovatie en opties

Falcon blijft zichzelf vernieuwen, Inmiddels zijn vele fornuizen niet alleen leverbaar op gas maar ook met inductiekookplaat. Dit wordt gecombineerd met ovens en grillovens. Sinds kort is zelfs het eerste fornuis leverbaar met stoomoven

 

Waarom werken wij graag met Falcon?

Een Falcon fornuis geeft een keuken een nostalgisch gevoel, wij zijn van mening dat een fornuis en een klassieke keuken elkaar complimenteren. Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan onze keukens en wij verwachten van de apparatuur hetzelfde. Wilt u meer weten over onze handgemaakte keukens? Klik hier.

Falcon Fornuis opties

Voor meer informatie over Falcon klink hier.