Landelijke keuken Grootschermer

Previous slide
Next slide

Oud-Hollandse keuken

In de voormalig machinekamer van één van de historische gemalen in Noord-Holland;  het gemaal Emma tussen Grootschermer en Schermerhorn hebben wij deze fraaie landelijke keuken mogen realiseren. Deze keuken is afgeschilderd in streekkleuren van Herfst en Helder. De hoge kasten zijn opgetrokken uit schothout. Dit zijn gegroefde en geploegde planken, met de hand opgeschaafd. Uit deze houten delen zijn de deuren opgebouwd deze zijn opgeklampt aan de achterzijde met een geprofileerd raamwerk. Wanneer je de deuren opent kun je zien dat ook aan het interieur van de keuken aandacht is besteedt. 

De hoge kasten bieden ruimte aan de techniek van de keuken. Links vindt je een koelkast en vrieskast. Het rechter deel van de kast is ingericht met kastplanken waarachter de meterkast toegankelijk is. Verder is de kast ingericht met bergruimte en een brede lade met bestekindeling.

Landelijke keuken Grootschermer
Nostalgische keuken groen Grootschermer

Paneeldeuren

Het lage deel van de keuken is in contrast tot de hoge kasten voorzien van paneeldeuren. Deze deuren hebben nog meer elegantie dan de deuren in de hoge kast. De deuren zijn gemonteerd op grenenhouten laden verbonden met tandverbindingen. Achter de onderste laden zijn meerdere binnen laden te vinden met indelingen voor pannen, bestek en kruiden.  In de spoelkast is een volledig uitrekbare lade te vinden met hierin prullenbakken. 

Falcon fornuis

Falcon is het iconische Engelse fornuis met meerdere typen ovens; bakken, sudderen en warmhouden. Het fornuis is voorzien van inductiekookplaat en wordt bekroond door een monumentale schouw gedragen op sokkels. Ook is de keuken uitgerust met Quooker Classic van gepatineerd messing en bijpassende spoelbak.

Aanrechtblad en vormgeving

Het keukenblad is van gestort terrazzo met waterkeringen en een ronde overgang naar de houten betimmering aan de wand en het tegelwerk. 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.