Handgemaakte keuken Grootschermer

Previous slide
Next slide

Ruimtelijke lichte keuken

Deze klant had aanvankelijk een vrij standaard keuken in klassieke stijl. Hiervan was de indeling wat benauwd en de deuren en overige details waren niet naar de smaak van de klant. Hier ontstond de wens voor een mooie nieuwe handgemaakte keuken.

Om het ruimtelijke probleem aan te pakken, hebben we aan de rechterzijde niet langer één grote en diepe kast gemaakt, maar in plaats daarvan hebben we aparte onder- en bovenkasten gecreëerd welke minder diep zijn, waardoor er meer ruimte overblijft tussen de keukenblokken. De koelkast, die voorheen in de grote kast was geplaatst, is nu gesitueerd onder de trap, wat extra werkbladruimte oplevert.
Bovenkasten

De keuken heeft de vorm gekregen van een asymmetrische U, met een spoelbak geplaatst in het hart van het raam met uitzicht op de Eilandspolder. Boven de spoelbak staat een vernikkelde kraan van Perrin & Rowe. Aan de linkerkant bevindt zich een gasfornuis van Falcon, met daarboven een handgeschilderd tableau en een op maat gemaakte schouwkap van schothout. De kroonlijst loopt door in de planken aan de muur, gedragen door sierlijke consoles. Deze zijn voorzien van ingebouwde verlichting om het werkblad goed te verlichten. Aan de andere kant van de keuken bevindt zich de bovenkast, met zijpanden in vergelijkbare elegante vorm als de consoles. Ook deze kast is voorzien van warme ledverlichting. Aan de onderzijde van de kast biedt het rekje ruimte aan een doosje eieren.

 

Ruimtelijke lichte keuken

Het frame van de keuken is verfijnd met scharnierhol en ook de kopse zijden van de keuken hebben een afgewerkte uitstraling door dat het frame is doorgezet aan de zijkant.  In het frame hangen paneeldeuren welke op ambachtelijke wijze zijn gemaakt met pen-gatverbindingen.  

Het aanrechtblad, gemaakt van Belgisch hardsteen is afgewerkt met een halfrond profiel aan de voorzijde. Onder dit blad rust een spoelbak van massief hardstenen.

Het resultaat is een fijne ruimtelijke en duurzame handgemaakte keuken die jaren mee kan.

 

 

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.