In 12 stappen naar een duurzamer bedrijf

Als familiebedrijf vinden wij het van belang dat je jouw ambacht kunt doorgeven aan de volgende generatie. Wat dat betreft is er voor de meubelmaker reden tot onrust. Het is met name merkbaar wanneer je een oud pand binnenstapt en je voeten de vloer betreden. Sommige houtsoorten zijn niet langer beschikbaar en de breedte van de vloerdelen is al zeker niet meer in de handel. Wanneer je beter kijkt kun je ook zien dat de nerf  bestaat uit fijnjarige structuur. Het is op dit moment een zoektocht wanneer je hout zoekt van geschikte kwaliteit voor een meubel. 

Gelukkig komen er steeds meer oplossingen op de markt van zeer goede kwaliteit met een kern van multiplex of een snelgroeiende houtsoort. Dit zijn onder andere fineren van twee millimeter dik of meer. Hierdoor kun je meer oppervlakte uit de zelfde hoeveelheid hout halen. Ook hebben deze producten  sommige constructieve voordelen en zijn bijna niet van massief hout te onderscheiden. 

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de veranderingen die momenteel gaande zijn dus willen wij opzoek gaan naar dit soort oplossingen. Wij willen Speijk Interieurmakers in 2020 verder verduurzamen en daarvoor hebben wij een plan

De transitie naar een duurzame bedrijfsvorm is een grootschalig project en brengt de nodige verandering met zich mee. Als kleinschalig bedrijf beschik je niet over een team wat deze veranderingen doorvoert maar moet dit hoofdzakelijk naast het reguliere werk gebeuren. Om dit nieuwe hoofdstuk van ons bedrijf open te slaan hebben wij besloten dit vraagstuk in twaalven  te delen. Zo willen wij elke maand een actie doorvoeren. Op deze methode denken wij dit traject haalbaar te maken en zo maandelijks een nieuwe ontwikkeling door te maken. Zo denken wij ons zelf, onze klanten en andere kleine bedrijven te inspireren.

Vindt je dit interessant? Kom dan maandelijks terug op deze blog om hier alles over te lezen. Ook is dit te volgen op onze instagram pagina @speijkinterieurmakers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *