Restaurant Neder

Previous slide
Next slide

Professionele keuken in een groen jasje

In een historisch achttiende-eeuws wijnpakhuis op de Laat in Alkmaar hebben wij met toewijding gewerkt aan een uitzonderlijk project dat zich onderscheid van onze gebruikelijke opdrachten. Normaliter is de keuken het hart van een woonhuis maar in dit geval van de gastronomie in het Restaurant Neder. De keuken ademt de sfeer van een landhuiskeuken; rijk geprofileerde paneeldeuren, aanrechtbladen van terazzo met een hele frisse eigen kleur nuance en een royale schouw. Hierachter gaat het professionele roestvrijstaal schuil. 

Het restaurant werkt op eigenzinnige wijze met uitsluitend Nederlandse producten en ook in de keuken hebben wij dit zover mogelijk doorgevoerd. Al het houtwerk is van binnenlandse kap. en ook de kleuren zijn in Nederlands thema; de keuken is gehuld in de kleur van het duin.

Bent u benieuwd naar het restaurant? Klik hier.

Apparatuur en gebruik

De keuken is ingericht met professionele horeca apparatuur zoals koelwerkbanken, stoomovens, vriezer en warmhoudkast. Deze zijn allen uit het zicht van de gast onttrokken zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie van de keuken. Het middelste eiland heet ook wel de pas. Hier vind je achter een drietal schuivende deuren een deel van het servies. De borden worden hier onder de vier warmhoudlampen opgemaakt voor service. 

Langs de muur hangt een imposante schouwkap welke rust op twee elegante sokkels. De binnenzijde is van roesvrijstaal en de buitenzijde is getooid door een samengestelde kroonlijst.

Mocht u benieuwd zijn wat er zich afspeelt in de keuken, dan kunt u plaatsnemen aan één van de twee chef-tables aan de voorzijde van de keuken.

 

Bar

Deze bar is ontworpen om de gasten te bedienen van dranken en heeft een klassiek ontwerp. De constructie van de bar is gemaakt van kwartiers eikenhout. Wanneer men de stam kwartiers zaagt vind u de spiegels in het hout. Dit zijn doorsnedes van de mergstraal welke verantwoordelijk zijn voor de horizontale sap transport. Dit geeft een fijne afwerking.

De voor- en zijkanten van de bar zijn geaccentueerd met panelen die verfraaid zijn met bossing, waardoor de bar meer reliëf krijgt. De hoeken van de bar zijn elegant afgerond, en het werkblad en de plint volgt deze vloeiende lijn. In het werkblad rust een zwart-wit getegelde spoelbak, erboven prijkt een kraan van verouderd messing.

Achter de schermen is deze bar ook uitgerust met professionele apparatuur. Dit zorgt ervoor dat de bar efficiënt kan werken en voldoet aan de behoeften van de gastheer.

 

Entree

Wanneer u het restaurant binnenkomt stapt u de sfeervolle entree in De wanden zijn bekleed met schothout en stuc. Alle kozijnen en deuren in deze ruimte zijn van onze hand. Aan uw rechterhand vind u de pui welke naar het de restaurant leidt. De pui is samengesteld uit twee openslaande deuren met zes ruiten en een bossing paneel aan de onderzijde. Aan de zijkant twee smalle vaste deuren.

In de wand tegenover de voordeur hebben wij de paneeldeur en kozijn gemaakt en aan de linkerzijde van de entree de garderobe.

 

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.