Woonkeuken in landelijke stijl voor een stolpboerderij

Vorige
Volgende

Woonkeuken

Deze  keuken hebben we gemaakt in een Noord Hollandse stolpboerderij en was onderdeel van een grote verbouwing. Dit project was een samenwerkingsproject met een lokaal aannemersbedrijf, Jonker en Meijerhof. Zij zijn gevestigd in het zelfde pand als wij. Dit aannemersbedijf heeft de stolp volledig opnieuw ingedeeld. 

Wij hebben het interieur van onder andere de keuken en de woonkamer voor onze rekening genomen. Afgezien van het interieurtimmerwerk zijn ook alle binnen- en buiten deuren door ons gemaakt, inclusief de authentieke dars- en glasdeuren met roedenkruisverdelingen. In deze  royale woonboerderij mochten wij een gezellige woonkeuken realiseren. 

Deze keuken is vormgegeven in Oud- Hollandse stijl. en op ambachtelijke wijze gemaakt van grenenhout. Het hout wordt van te voren gewaterd. Dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke mineralen en zetmeel oplossen in het water. Dit verduurzaamd het hout en belangrijker nog, het hout wordt gestabiliseerd. Zo kunnen wij een mooie vlakke deur maken . Het hout schaven wij op met de handschaaf, wat het ambachtelijke karakter benadrukt, doordat het minder “plastic” aandoet. Het schilderwerk doen we handmatig en strijken wij na met de kwast. 

Keukenblad

Deze keuken is uitgevoerd met een blad van terrazzo. Dit is kras- en hittebestendig. In het blad is een tegeltjesbak verwerkt De tegels op de schouw is een inbreng van de klant en geeft wat speels beeld. Ook zijn er wat oude elementen in de keuken verwerkt, zoals de pilaren onder het eiland. Aan het eiland is plaats gemaakt om een paar krukken achter te kunnen plaatsen. Een keuken als deze past goed bij het karakter van een woonboerderij.

 

Upgrade uw huis met uniek interieur

Wij maken mooi interieur op maat, passend in de stijl van uw huis. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op op om te ontdekken wat wij voor mooi interieur wij voor uw huis kunnen maken.