Landelijke keuken Grootschermer

Previous slide
Next slide

Boeren keuken

Deze keuken in landelijke stijl is geïnstalleerd in een woonkeuken van een stolpboerderij in Grootschermer. Op basis van de wensen van de klant komen wij eerst met een indeling. Daarbij letten wij op aspecten als de apparatuur, water, elektra, plaatsing van ramen, lichtinval en dimensies van het vertrek waar de keuken komt te staan. Na het akkoord voor de indeling geven wij advies op het gebied van materialen, kleur en afwerking. Wij beschikken over diverse voorbeelden die wij u kunnen laten zien en onderbouwen op deze wijze onze voorkeuren voor materiaal. Aan de hand van de gemaakte keuzes maken wij een 3d ontwerp met een bijbehorende realistische visualisatie van de ruimte. 

Een woonboerderij als deze biedt voldoende ruimte voor een luxe woonkeuken en is voor ons een prachtig project om aan te werken. Wij hebben ook contact met derden bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van aanrechtbladen, leveren van apparatuur en de installatie. Ons netwerk is opgebouwd uit professionals die ons kunnen helpen bij de realisatie. 

Verder is deze keuken voorzien van alle gemakken als een Quooker, inductiekookplaat en houtenladen op volledig uittrekbare geleiders. Een nostalgische keuken als deze wordt licht opgeschaafd zodat het meer tot leven komt maar toch stijlvol blijft. Deze boeren keuken wordt met de hand geschilderd met kwast.

"Gepassioneerd en met kennis van zaken"

Toen wij onze keuken wilden vervangen hebben we lang getwijfeld. De vorige keuken hadden we laten maken door een timmerman omdat we geen doorsnee standaard keuken wilden aangezien wij in een stolpboerderij wonen en wij graag de sfeer vast wilden houden. De kwaliteit van die keuken was ons heel erg tegengevallen. Het huis waar wij daarvoor woonden was nieuwbouw en daar hadden wij een Siematic keuken. Goede kwaliteit dat wel. 

Kortom eigenlijk wilden wij wel weer maatwerk en ook graag echt hout. Maar hoe kwamen we aan een goede timmerman? Wij kenden Frans want hij woont bij ons in het dorp, maar wat nou als het toch niet zou bevallen?? Wij besloten om alles open en eerlijk met hem te bespreken en daar ben je bij Frans aan het goede adres.

Hij hoorde ons aan en nodigde ons uit in zijn werkplaats. De manier waarop hij over zijn werk praat en over hout: vol passie en bevlogenheid. Hout is voor hem goud. En zelfs over het kleinste tafeltje kan hij oprecht vol trots vertellen. Zijn werkplaats is echt zijn thuis.  Ook konden wij klanten van hem bezoeken waar hij keukens voor had getimmerd.

Uiteindelijk bracht ons dit alles waar wij naar op zoek waren: vertrouwen. De twijfel maakte plaats voor nieuwsgierigheid en Frans zal waarschijnlijk gelijk ook zeggen ongeduld. Het kon ons niet snel genoeg gaan.

Maar Frans ging het vooral om het beste resultaat. Hij werkte vol overgave aan onze keuken in wording soms samen met zoon Tom, die de genen van zijn vader heeft!  Ook het afschilderen en het oog voor de details zoals het verzinken van de greepjes is voor Frans evenzo belangrijk.

Het eindresultaat mag er zijn en nu zijn wij samen met Frans trots op de keuken!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.