Klassieke keuken De Rijp

Previous slide
Next slide

Sfeervolle ambiance

Deze klassieke keuken staat in het hart van de Rijp, in de kleine gezellige straatjes van de buurtjes. Deze keuken is opgetrokken uit schothout, dat wil zeggen de deuren zijn opgeklampt. Wanneer je deze deurtjes opent wordt je verast door de binnenzijde, hier is namelijk een frame voor gemaakt bestaande uit klampen. Deze klampen zijn horizontaal gepositioneerd en de spiegelklampen zijn de verticale delen. Samen vormen deze een raamwerk met een mooi profiel. Dit is de constructie van de deur. 

Belgisch Hardsteen

Op de keuken ligt een aanrechtblad van Belgisch hardsteen, ook wel arduin genoemd. Tussen de bladen ligt een massieve spoelbak met Amsterdams profiel, deze bak is dus uit één stuk hardsteen gefreesd. Achter de spoelbak staat een vernikkelde brugkraan. 

Handgeschilderd tableau
De wandafwerking bestaat uit handgevormde Friese witjes. Daarboven hebben wij de wand bekleed met schothout. Onder de schouwkap hebben wij een tegeltableau gezet, geschilderd in magenta.

Bovenkasten met roedekruizen

De bovenkasten zijn elegant en onderscheiden zich van het onderste deel van de keuken doordat deze fijner van uitvoering zijn. In de kastjes hangen glasdeurtjes met roedekruis verdeling. De kastjes zijn functioneel en bieden ruimte voor het servies maar etaleren ook een verzameling leuke snuisterijen en accessoires. De bovenkasten sluiten aan op de schouwkap, deze is getooid met een samengestelde kroonlijst. Ook bij het plafond worden de kasten en de schouw één doordat het plafond is afgezet met een lijst met een fijn profiel.

Fornuis

In de hoek is een inbouwfornuis geplaatst bestaande uit een inductiekookplaat en bijpassende oven. Deze hebben een leuke retro vormgeving en komen overeen in kleur en details.

Aan de andere kant van de keuken hebben wij een bestaande servies kast gerestaureerd en aangepast met vier laden achter de deuren aan de onderzijde en nieuw lijstwerk.

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.