Boekenkast Oudekerk aan de Amstel

Boekenkasten

In deze prachtige voormalige boerderij, onder de rook van Amsterdam, hebben wij twee boekenkasten en een deel van het interieurwerk mogen maken, waaronder de entrée en de bibliotheek/werkkamer. Een bijzonder maatwerk project begint bij een ontwerp. In dit geval hebben wij dat digitaal in 3-D getekend en gepresenteerd middels een rendering. Een rendering biedt een gedetaileerd overzicht van hoe een meubel of een interieur er uiteindelijk uit komt te zien. Voor deze klant hebben wij onder andere deze bibliotheek gemaakt. Dit project bestond uit twee boekenkasten. Aan één kant van de ruimte een wandvullende boekenkast met geïntegreerde haard, aan de andere kant de boekenkast die hier op deze foto te zien is. Het ontwerp van deze boekenkast is stijlvol en heeft een statig karakter, wat goed past bij de inrichting van de kamer.

"Kroonlijsten, paneeldeuren en pilasters"

Het statige karakter komt tot stand door de pilasters met cannelures aan de voorzijde van de kast en door de riante kroonlijst die de bovenzijde siert. Deze is samengesteld uit meerdere profielen. Doordat deze kroonlijst in verstek om de pilasters heen is gemaakt ontstaat er meer diepte in de bovenkast. Deze kasten zijn voorzien van Led verlichting, dit maakt dat de inventaris van de kast ook in de avond goed te zien is en geeft een heel sfeervol beeld. De kast aan de andere zijde biedt tevens ruimte voor diverse decoratieve- en kunstobjecten. Het schilderwerk is met de hand uitgevoerd, wat het ambachtelijke karakter benadrukt. De paneeldeuren zijn op authentiek wijze gemaakt en de materialen die zijn gebruikt zijn voornamelijk grenenhout.

Bijkeuken

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

Wij maken graag een ontwerp voor een keuken of een interieur, passend in de stijl van uw huis. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek waarin wij samen met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.